Νέα

Μπορώ;….τώρα;…….!

Ποιά είναι τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη μπαλέτο; Παραστάσεις, Μπολσόι, ροζ τούλια και συνήθως μικρά χαριτωμένα κοριτσάκια. Τι γίνεται όμως όταν παίρνεις τη γενναία απόφαση να γίνεις μπαλαρίνα, ενώ έχεις ήδη κάποια χρονάκια να βαραίνουν στην πλάτη σου;

Μπορεί  μετά από κάποια ηλικία, το να επιδιώξεις να γίνεις επαγγελματίας χορεύτρια, να είναι λίγο όνειρο απατηλό, εκτός αν είσαι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει γεννηθεί στη γη, αλλά και πάλι αυτό δε θα πρέπει να σε σταματήσει από το να προσπαθήσεις και τελικά να αποκτήσεις ένα πολύ καλό επίπεδο.

Και γιατί όχι, να φτάσεις μέχρι στο σημείο να λάβεις, ένα από τα προπαρασκευαστικά πτυχία που προσφέρονται.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση, είναι να ακολουθήσεις δύο τρεις απλές συμβουλές, ώστε το πρώτο μαθημα που θα παρακολουθήσεις, να μην είναι και το τελευταίο σου.

Πρώτον και κύριον μην περιμένεις να γίνουν θαύματα και μην συγκρίνεσαι με όλα αυτά που βλέπεις στην τηλεόραση. Είναι πρακτικώς αδύνατον να ελπίζεις πως με την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησες χορό θα κάνεις άλματα ως το ταβάνι ή ότι θα αποκτήσεις παρόμοια ευλυγισία με αυτή χρυσής ολυμπιονίκης στην ρυθμική γυμναστική. Πρόσεξε πάνω στον υπερβάλλοντα ζήλο σου να μην τραυματίσεις τον αγύμναστο ακόμα εαυτό σου ή να μην απογοητεύτείς και τα παρατήσεις προτού καλά καλά αρχίσεις.

Θα χρειαστεί πάνω από όλα καιρό, συνεχή προπόνηση και υπομονή, για να καταφέρεις κάποια από τα πράγματα που έχεις βάλει σαν στόχο, όταν γράφεσαι σε μια τέτοια τάξη.

Για εμένα, παραδείγματος χάριν, το σπαγγάτο ήταν ένα από τα πράγματα που θαύμαζα, στις συμμαθήτριές μου όταν ήμουν μικρό ακόμα κορίτσι. Τελικά, κατάφερα να το εκτελέσω στα τέλη του 2ου μου χρόνου που φοιτούσα στη σχολή.

Μεγάλο ρόλο, όπως σχεδόν σε όλα τα πράγματα παίζει η ψυχολογία σου. Μην σκέφτεσαι αρνητικά, θεωρώντας πως σε πήραν τα χρόνια και μην αισθάνεσαι άβολα με την ενδυμασία. Μπορεί το ροζ καλσόν και το κορμάκι, αρχικά να σου φαίνονται παράταιρα, παρόλα αυτά θα σε βοηθήσουν να μπεις σε ένα γενικότερο κλίμα χορευτικής διάθεσης και ομοιογένειας με την υπόλοιπη τάξη σου.

Στον ελεύθερό σου χρόνο, κάνε λίγο εξάσκηση σε όσες ασκήσεις μπορείς στο σπίτι, άκου λίγο μουσική στο σπίτι, δες επαγγελματικά ή μη βίντεο στο Ίντερνετ. Αυτό αν μη τι άλλο θα σε βοηθήσει να μην χάσεις την όποια επαφή και την επόμενη φορά, να μην χρειαστεί να μάθεις τις ασκήσεις ξανά από την αρχή, αλλά να τις διορθώσεις και να τις εξελίξεις.

Επίσης πολύ σημαντικό να έχεις στο μυαλό σου, πως σε περίπτωση που αγαπήσεις τον χορό και θελήσεις να προχωρήσεις ένα βήμα μπροστά, το πιο πιθανόν είναι να σε βάλουν σε τμήμα με παιδιά μικρότερης ηλικίας. Όλο αυτό θα δεις στην τελική πως μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στην πορεία σου, αφού θα μπεις στη διαδικασία να δουλέψεις λίγο πιο μεθοδικά, ώστε να καταφέρεις να συμβαδίσεις με τους υπόλοιπους, που είναι πιο προχωρημένοι από σένα.

Κι αν με όλα αυτά που διαβάζεις αισθάνεσαι να αποκαρδιώνεσαι, αυτό που πρέπει πάνω από όλα να θυμάσαι είναι ότι ο χορός το μόνο που τελικά θα σου κάνει είναι καλό, γι αυτό πάρε το ρίσκο και μην διστάζεις να τον ξεκινήσεις, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι.

Κοινοποίηση σε:

X