Κλασικό Μπαλέτο

Διδάσκεται το ρώσικο σύστημα (Vaganova method)
Μετά την μουσικοκινητική αγωγή, σε ηλικία 5 ετών τα παιδιά παρακολουθούν ένα προπαρασκευαστικό τμήμα πριν ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους στον κλασικό χορό. Διδάσκονται τις βασικές θέσεις (positions) του μπαλέτου και το μάθημά τους αρχίζει να αποκτά κλασική «φόρμα»

Το κλασικό μπαλέτο είναι η ιδανική μέθοδος εκγύμνασης για μικρά παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το χορό, καθώς γυμνάζει αρμονικά το σώμα, διορθώνει τυχόν ανατομικά προβλήματα (πλατυποδία, κύφωση, σκολίωση κλπ) εμπνέει πειθαρχεία και συνέπεια, καλλιεργεί το πνεύμα.

Aποτελεί τη βάση για οποιοδήποτε άλλο κινησιολογικό µάθηµα και είναι απαραίτητο για τη σωστή τεχνική κατάρτιση πάνω στη κίνηση, ανεξάρτητα µε το αν το παιδί ασχοληθεί µε το χορό επαγγελµατικά ή ερασιτεχνικά.

Στη σχολή μας τα μαθήματα μπαλέτου γίνονται με ζωντανή συνοδεία πιάνου.
Επίσης είναι ιδανική γυμναστική και για ενήλικες που θέλουν να διδαχθούν τις βασικές αρχές του κλασικού χορού και να βελτιώσουν το σώμα τους.
Στη σχολή λειτουργούν τμήματα παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων.

Ευγενία Γρατσούνα

Κατάγεται από την Άρτα, μεγάλωσε στην Αθήνα, έκανε ένα πέρασμα από την Θεσσαλονίκη και τώρα ζει στην Κατερίνη. Ιδιοκτήτρια της Atelier De La Danse, παιδαγωγός μπαλέτου, χοροδιδάσκαλος, κριτικός χορού και πολλά ακόμα…

Περισσότερα

X