Σύγχρονο

Ο σύγχρονος χορός ξεκίνησε στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Αμερική σαν μία προσπάθεια να σπάσει η φόρμα του κλασσικού χορού. Πρωτοπόροι υπήρξαν η Isadora Duncan, η Ruth St. Denis και η Mary Wigman.Στη δεκαετία το 30 μια νέα γενιά χορευτών αναδείχθηκε στη Νέα Υόρκη. Η Martha Graham, η Doris Humphrey και ο Charles Weidman στράφηκαν σε βασικές ανθρώπινες κινησιολογικές εμπειρίες όπως η αναπνοή και το περπάτημα μετατρέποντας αυτές σε χορευτικές κινήσεις.

Οι χορευτές της δεκαετίας του 1960 πειραματίζονταν με τη συγχώνευση τεχνικών από άλλα είδη χορού. Ο σύγχρονος χορός καθιερώνεται ως μια τεχνική με τη δική της γλώσσα. Από τη δεκαετία του 80 και μετά ο σύγχρονος χορός επηρεάζεται και από άλλες τέχνες και δεν σταματά να εξελίσσεται!

Ενα ζωντανό είδος χορού που αλλάζει, αυτοαναιρείται και ξαναδημιουργείται συνεχώς. Στη σχολή μας διδάσκεται το σύστημα του Hose Limon (release techniques).

Ο σύγχρονος χορός απελευθερώνει το σώμα και με τη σωστή χρήση της αναπνοής προκαλεί ροή και συνέχεια στην κίνηση. Παράλληλα δυναμώνει τους μύες όλου του σώματος.

Στο μάθημα του αυτοσχεδιασμού, θα ανακαλύψουμε τα φυσικά όρια του σώματός μας, θα εξερευνήσουμε τον χώρο και τον χρόνο και θα εκφραστούμε κινητικά συνειδητοποιώντας το σώμα μας.

X