ΕσωτερικόςΚανονισμός λειτουργίας της σχολής

 1. Η σχολή μας λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Ιουνίου και ακολουθεί όλες τις σχολικές αργίες που ορίζει το Υπουργείο παιδείας
 2. Η παρουσία σας από την αρχή της έναρξης των μαθημάτων είναι απαραίτητη για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των τμημάτων μας. Σε έκτακτες περιπτώσεις εκδηλώσεων, προβών ή εξετάσεων παραδίδονται μαθήματα και σε αργίες, έπειτα από συνεννόηση με τα παιδιά και τους γονείς ή κηδεμόνες.
 3. Τα δίδακτρα προπληρώνονται απαραίτητα μέσα στην 1η εβδομάδα κάθε μήνα ή διμηνιαία ή τριμηνιαία ανάλογα με τον συμφωνηθέντα τρόπο πληρωμής. Σε περίπτωση προσωρινής απουσίας από τα μαθήματα, οι μαθητές οφείλουν να καταβάλλουν όλο το ποσό για την περίοδο αυτή. Μόνο διακοπή των σπουδών από την Σχολή δικαιολογεί και την παύση πληρωμής.
 4. Εάν ο μαθητής απουσιάσει περισσότερο από ένα μήνα οφείλει να ενημερώσει τη γραμματεία της Σχολής .
 5. Η Σχολή ανοίγει 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη του 1ου μαθήματος και κλείνει 30 λεπτά αργότερα από την λήξη του τελευταίου.
 6. Οι μαθητές πρέπει να έρχονται τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να έχουν χρόνο να ετοιμαστούν. Η είσοδος στην αίθουσα επιτρέπεται μόνο με την ανάλογη ενδυμασία που απαιτεί το μάθημα, εκτός εάν συντρέχει ειδικός λόγος.
 7. Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους μέσα από τον χώρο της σχολής ή να μας ενημερώνουν για οποιαδήποτε αλλαγή ή ενδεχόμενη καθυστέρησή τους.
 8. Πάντα οι μαθητές όταν καθυστερούν πρέπει να παίρνουν την άδεια από τον καθηγητή πριν μπουν μέσα στην αίθουσα.
 9. Η προαγωγή των μαθητών σε μεγαλύτερες τάξεις γίνεται μόνο ύστερα από πρόταση των καθηγητών της Σχολής.
 10. Παρακαλούμε οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους καθηγητές και την διεύθυνση της Σχολής, για την πρόοδο των παιδιών τους. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε ιατρική πάθηση(ορθοπεδική ή ψυχολογική, οφείλουν να ενημερώσουν τους καθηγητές.
 11. Οι γονείς και κηδεμόνες οφείλουν να κοιτούν τις ενημερώσεις και τα e-mails τους, ώστε να ενημερώνονται για τα τρέχοντα θέματα της σχολής.
 12. Η Σχολή μας διοργανώνει κάθε δύο χρόνια εκπαιδευτικές παραστάσεις, στις οποίες η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. Από την στιγμή που η δήλωση συμμετοχής είναι θετική, οι μαθητές οφείλουν να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτούμενες πρόβες.
 13. Η παρουσία στις εσωτερικές εξετάσεις στα τμήματα κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού και hip-hop, είναι υποχρεωτική για την προαγωγή σε μεγαλύτερη τάξη.
 14. Η συμμετοχή στις εξετάσεις του Ρωσικού συστήματος Vaganova στο κλασικό μπαλέτο και το ρεπερτόριο δεν είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές που αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε αυτές οφείλουν να έχουν συνεχή και συνεπή φοίτηση, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων.
 15. Παρακαλούμε οι μαθητές να μην αφήνουν χρήματα και αντικείμενα αξίας στα αποδυτήρια. Μπορούν να τα τοποθετούν στα ειδικά ντουλάπια και αν χρειάζεται να ζητούν κλειδί από την γραμματεία. Για τυχόν απώλειες η Σχολή δε φέρει καμμιά ευθύνη.
 16. Για κάθε σας πρόβλημα ή παράπονο να απευθύνεστε στη Διεύθυνση της Σχολής και να θυμάστε πως η στενή συνεργασία γονιών, μαθητών και καθηγητών φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για το μαθητή και κάνουν τη λειτουργία της σχολής πληρέστερη και αποδοτικότερη.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Κορίτσια: Πρέπει να φοράνε κορμάκι μπαλέτου ανάλογο με το χρώμα του τμήματος που ορίζει η σχολή, άσπρη φούστα μπαλέτου(όχι τούλι), το ειδικό μπεζ/ροζ καλσόν, και τα μαλακά παπούτσια ή τα pointe shoes(μεγάλες τάξεις). Εάν κάνει κρύο επιτρέπεται να φορούν τα ειδικά ρούχα για ζέσταμα(γκέτες, ζακέτα μπαλέτου……). Τα μαλλιά μαζεμένα σε κότσο.

Αγόρια:  Φανελάκι άσπρο, μαύρο κολάν ή φόρμα και μαύρα μαλακά παπούτσια χορού. Εάν κάνει κρύο μπορούν να φορούν και ισοθερμικά καθώς και μαλακές μπότες χορού.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Άνετα ρούχα που να μην εμποδίζουν την κίνηση. Κολάν με μπλουζάκι ή κορμάκι(κορίτσια). Πρέπει να είναι ξυπόλητα ώστε να μην γλιστρούν και να υπάρχει καλύτερη επαφή με το πάτωμα. Τα μαλλιά μαζεμένα.

HIP-HOP

Άνετες φαρδιές φόρμες και μακό μπλουζάκι. Τα παπούτσια να είναι αθλητικά ώστε να απορροφώνται οι κραδασμοί και τα οποία θα έχουν μαζί τους για να τα φορούν στη Σχολή πριν μπουν στην αίθουσα.

LATIN

Άνετα ρούχα ,( όχι προκλητικά) ώστε να μην εμποδίζουν την κίνηση. Παπούτσι με τακούνι ελαφρώς για τις γυναίκες και αθλητικό άνετο για τους άντρες και τα οποία θα τα φορούν λίγο πριν μπουν στην αίθουσα. Απαγορεύεται το παπούτσι του δρόμου στις αίθουσες της Σχολής.

PILATES

Άνετες φαρδιές φόρμες και μακό μπλουζάκι. Πετσέτα προσώπου και  Παπούτσι αθλητικό που θα φορούν πριν μπουν στην αίθουσα. Απαγορεύεται το παπούτσι του δρόμου μέσα στην αίθουσα.