Ελένη Ντούρου
Καθηγήτρια Μπαλέτου & Σύγχρονου

Η Ελένη Ντούρου γεννήθηκε στην πόλη της Κατερίνης στις 16 Αυγούστου του 1995. Αρχικά σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το κλασικό και σύγχρονο χορό στη σχολή Atelier de la danse με δασκάλα της την Ευγενία Γρατσούνα.
Έχει πάρει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς χορού, το 2009 και το 2010 στο διαγωνισμό « Little Stars» στη Σόφια της Βουλγαρίας όπου της απονεμήθηκε το 3ο βραβείο σκηνικής παρουσίας και το 2017 στο διαγωνισμό « Domenico Mudogno » στην Ιταλία.

 

Το 2013…

Yπήρξε μέλος της ομάδας χορού στην Αθήνα «Athens Children Ballet» δίπλα στη γνωστή χορογράφο Olivia Pickford του Royal Ballet School. Ακόμα έχει εξετασθεί από την Kalina Bogoeva και κατάφερε να περάσει τα 6 degree του συστήματος Vaganova με επιτυχία αφού της δόθηκε υποτροφία ώστε να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο χορού της Σόφιας «Prof. Pancho Vladigerov».

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού μπαλέτου από καταξιωμένους καθηγητές όπως τη Tsveta Petkova, Milena Simeonova , Gesh Mihov και σύγχρονου χορού με τη Δήμητρα Δημητρίου.

Το 2016…

Aποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού της Λάρισας ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού , στην διάρκεια της φοίτησής της εκεί πήρε μέρος σε παραστάσεις που πραγματοποίησε ο διευθυντής της σχολής αλλά και δασκαλός της Gesh Mihov.